tisdag 1 juni 2010

Jaktkritik

Så här års har jag inte funnit något att kommentera när det gäller jakt. Jakten är ju nästan obefintlig glädjande nog så här på sommaren. Men det finns ju några sorgliga undantag. T ex får jägare i Gävleborg och Uppsala län jaga rådjur för att det finns cesium i köttet. Jag undrar nu hur mycket det är? Det har ju trots allt gått snart 25 år sedan olyckan i Tjernobyl. Dessutom har "vår" jaktvänlige jordbruksminister tillåtit att jakt på ungräv skall få ske året om för den s k "viltvårdens" skull. Fy fan!
Som en kommentar till den senaste kommentaren till min blogg om fågeljakten. Jakt är inte nödvändigt men bilkörning är oftast det. Eller hur?
För övrigt har jag startat en Facebook-grupp för alla er som läser den här bloggen. gå gärna in på Jaktkritikerna och bli med!
Läs också hemsidan: www.jaktkritikerna.se

1 kommentar:

Carina sa...

Det borde vara helt förbjudet att störa djur-livet under vår och sommar. Jakt på rävungar och vildsvin året runt är så onödigt. Vår jordbruksminister är ju jägare själv så nog går han sina vänner till mötes när han har möjlighet. Däremot finns det ju faktiskt också jägare som ser problemen med jägarnas trovärdighet när de mest högljudda och extrema jägarna får mer och mer att säga till om. Det finns de som tycker att jakt inte ska vara "slakt" som t.ex. vinterns varg-jakt ledde till.