lördag 14 januari 2012

Jaktkritik

Nu har Naturvårdsverket bestämt att 32 vargar ska få skjutas i sk skyddsjakt. Men vargarna behöver inte ha åstadkommit någon skada! Vad är det då man skyddar?
Vargjakten är den minsta jakten bortsett från jakt på järv. Ur djurskyddssynpunkt betyder den inget även om 60% av vargarna var skjutna med fler än två skott som visades vid jakten 2010. Men ur bevarandesynpunkt är det oroande. Jag förstår inte hur man kan vara tjänsteman på Naturvårdsverket och bara effektuera regeringens beställningar. Har Naturvårdsverket ingen skyldighet mot naturen som jag trodde att de skulle förvalta? Alla vet hur illa vargarna har det i Sverige. Inte bara den urusla genetiken som alltid visar sig i de små kullarna, utan även en omfattande illegal jakt, sjukdomar och dödsfall på spår och vägar.
Även om antalet som Naturvårdsverket satt upp för skyddsjakten ska vara ett maxialt antal så är jag övertygad om att jägarna kommer att se till att alla vargarna skjuts. Jag kan bara hoppas att EU drar Sverige inför EG-domstolen.
 Se även hemsidan. www.jaktkriikerna.se
Gå med i FB-gruppen Jaktkritikerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar