fredag 22 mars 2013

Jaktkritik

Jag hörde i radio att LRF och jägarna i Värmland skulle skicka en nota till Naturvårdsverket på 42,5 miljoner kronor för att jaktarrenderna hade minskat eftersom många jägare valde att jaga på andra ställen . Jägarnas val av jaktområden skulle bero på att de inte kunde jaga med hund i Värmland då risken för att vargar skulle ta deras hundar.
Nu är det ju naturligtvis ett jippo från jägarna= LRF och inte ens landsbygdsminister Eskil Erlandsson eller miljöminister Lena Ek är så dumma att de betalar ut skattemedel till sådan kompensation som ju dessutom är helt fiktiv.
Kompensation för förlorade rekreationsvärden skulle ju lika gärna kunna utgå till oss som anser att jakten minskar våra rekreationsvärden. Jag hittade på nätet en undersökning som ansåg att jägarens rekreationsvärde var 7000 kr / år (köttvärde var 4000 kr). Skulle detta värde också gälla för oss som kanske är minst 1 miljon skulle ju staten betala 7 miljarder!
En ytterligare märklig uppgift i radioinslaget är att vargarna skulle vara ett stort hot mot jakthundarna är en överdrift. Det dör fler hundar under själva jakten och många fler dör genom att de påkörs när de springer över vägar i samband med jakt. Det vore därför rimligt att jägarna slutade att jaga med hundar. Denna åtgärd vore mycket bättre än att tro att vargar är det största hotet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar