tisdag 18 mars 2014

Jaktkritik

Djurskyddslagar är viktiga. Vi människor är överlägsna alla djur med de vapen och andra möjligheter vi har till förfogande. "Man ska vara snäll mot de som är svagare". Vi människor kan ju också välja hur vi vill behandla djuren. Tyvärr är många människor kallsinniga moy djur och tillmäter dem inga känslor. Inte ens smärta vilket ju är helt felaktigt. Alla övergrepp ska naturligtvis påtalas och i vissa fall också åtalas.
I radion hörde jag en person som åtalats för att han kastat en sten på en vitkindad gås. Detta betecknades som djurplågeri och eftersom den vitkindade gåsen är fridlyst kom också åtalet att gälla detta brott att skada ett en fridlyst art.
Ingen ska bruka våld varken mot människor eller djur och åtalet är befogat enligt djurskyddslagen.
Men varför får jakt bedrivas på det sätt den gör? varje år skadas 100 000-tals djur och lösa hundar stressar djuren i många timmar. kanske också hunden biter djuret innan jägaren hinner döda bytet.
90 % av jhakten är helt onödig och därför anser jag att de skadskjutningar som sker på de djur som inte behöver dödas borde åtalas enligt vår djurskyddslag. Men så sker ju aldrig. Visst är det diskrepanser!

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar