torsdag 3 april 2014

Jaktkritik

Jag läser på DN-debatt att vapenlagen ska skärpas. Det är alldeles utmärkt. Det påstås i den amerikanska debatten att "vapnen dödar inte det är människorna bakom dem". Men med fler vapen desto fler mord och annat dödande.
Senast läste jag Richard Fords "Kanada" där en person för att han tror att han ska dödas skjuter två andra (också beväpnade). Rädsla är människors värsta fiende.
De skärpning av vapenlagen som nu föreslås är att helautomatiska vapen förbjuds och att rätten att innehahalvautomatiska vapen begränsas. Dessutom ska magasin till dessa begränsas så att magasinen inte kan laddas med många kulor. Jägare har varit rädda för att deras halvautomatiska vapen ska förbjudas men i artikeln står det att halvautomatiska jaktgevär som inte ursprungligen är konstruerade för militärt bruk ska få, om de inte ladda med stort magasin, användas.
Det finns 600 000 vapeninnehavare i Sverige med 1,8 miljoner vapen. Varför finns det så många människor som behöver dessa vapen? Är de en förlängning av potensen?
Jag är rädd. Jag tycker att det är obehagligt med vapen. De används för att döda med.

läs hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar