söndag 10 augusti 2014

Jaktkritik

Jag såg för några dagar sedan på TV att rådjuren orsakar många trafikolyckor på Gotland. Dessa rådjur har tagits över av samvetslösa jägare. De borde kunnat tänka ut att rådjuren skulle kunna hota människoliv just genom att springa ut på vägarna ocj bli påkörda. snart händer det säkert också att någon människa död t ex genom att försöka väja för det utsprängande djuret. Detta beteende att flytta djur enbart för att främja sin egen jakt som ju oftast händer med vildsvin är helt oacceptabelt.Djuren orsakar trafikskador och annan skada. Men detta är typiskt för många jägare. Jakten står över allt annat. Därför skuttar man olagligen rovdjur framför allt varg, lodjur, björn men också kungsörn och havsörn(!).
Tyvärr är dessa kriminella jägare skyddade av sina kamrater. De "gonar" inte precis som man inte gör i de kriminella gängen. Ytterst få jaktbrott blir därför uppklarade,

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruåådn Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar och jaktens avarter". Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar