lördag 10 januari 2015

Jaktkritik

Det hät hrly obegripligt att jägarnas livskvalitet rasar samman för att de nu inte får jaga varg. (enligt Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare).
Vi som vill ha många vargar i Sverige skulle förlora livskvalitet då en av våra ursprungsarter skulle utrotas. Vi är många fler som uppskattar ett artrikt och levande land än de jägare som vill utrota vargen. De är tror jag dock är en minoritet bland jägarna. Jag hoppas och tror att de flesta jägarna vill ha en stor och livskraftig stam av en fascinerande art som dessutom skulle vara till stor nytta för den biologiska mångfalden enligt forskarna.
De uttalanden som vissa jägare gör att det inte finns några djur att jaga i Värmland för att vargen tagit faller på sin orimlighet. Det finns alltid en balans mellan rovdjur och deras byten. Jägarna äger inte djuren och har alltså ingen rätt till de älgar som finns i Sverige.Det är ju vargarna som har rätten till älgarna då de är de ursprungliga i vårt land.

Läs vår hemsida: www-jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jktkritikerna Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer: