torsdag 23 juli 2015

Jaktkritik

Jag tror att våld som krig och jakt gör människan avtrubbad och minde kännande för människors och djurs lidande. Det är det enda skälet som jag har kommit på varför en del personer använder våld i olika situationer. När det gäller jakt så finns det jägare som inte förstår eller vill förstå att de djur de jagar har samma nervsystem som vi och lider av att sakdskjutas och stressas genom oliak aktiviteter.Det senast är de jägare som släpper lös hunden för att "träna" sin hund inför björnjakten. Det är förbjudet att utanför jaktsäsongen att störa de vilda djuren. Denna aktivitet är alltså ett jaktbrott.
Allt fler jaktbrott anmäls också och under det första halvåret har 38 jaktbrott anmälts i jämförelse med första halvåret 2014 var det 23. Licensjakten på björn börjar i slutet av augusti och polisen i Dalarna och länsstyrelsen har till avsikt att skärpa kontrollen av den jakten. Sveaskog har förbjudit två jaktlag i Dalarna och Gävleborg att inte jaga björn i deras skogar. Heder åt Sveaskog!
I ena fallet anser Sveaskog att jakten inte varit etisk riktig och i det andra fallet hade jaktlaget använt en olaglig åtel. Varför inte införa enbart skyddsjakt på de eventuella individer som gör allvarliga skador t ex i renskötseln och individer som kan bli alltför närgångna för att människor ska känna sig oroliga.

Läs vår hemsida: www.jaktkritik.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken ”Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter”. Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar