torsdag 3 september 2015

Jaktkritik

För några dagar sedan fick jag en kommentar av "Carina" som hört att Jägarnas Riksförbund ville ha automatvapen i sin jakt.
Jag är övertygad om att ingen instans kommer att tillgodo se det kravet. För det första vill polisen se alla automatvapen förbjudna även de som ingår i sportskytte till sportskyttarnas protester. Polisen vill naturligtvis minska antalet automatvapen så att de blir mer svårtillgängliga för kriminella. Det är inte som amerikanerna tror att människorna som dödar utan det är vapnen som människorna har tillgång till. Ju färre vapen, enkla eller avancerade, desto bättre. Fler automatvapen i Sverige skulle öka risken för vettvillingar att ta till ett sådant med följd att många människor dör och skadas.
Nu är Jägarnas Riksförbund en mer extrem förening än Svenska Jägareförbundet trots att de anser sig värna om den "lilla" markägaren och företräda dessa ägare. Jägarnas Riksförbund vill t ex inte ha några vargar i Sverige. Inte ens de 150 som Jägareförbundet anser vara lagom. Men att ha udda och naturligtvis ogenomförbara åsikter kanske lockar en del extremister. Jägarnas Rikdförbunds politik är som jag ser det populistiskt kanske för att fånga in de som anser sig ha rätt att jaga hur de vill och vad de vill.  Populism blir aldrig "mean stream" och de otaliga partier som försök denna väg dör så småningom bort. Även tokiga förslag från olika föreningar. Och tur är väl det.

Läs vår hemsida: www.jaktkritik.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken ”Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter”. Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer: