tisdag 10 november 2015

Jaktkritik

Jag ät tacksam för påpekandet som den anonyme kommentatorn gjorde att jag identiskt nog skrev att det fanns 5000  kor i Sverige. Min angiva siffra hänför sig till antalet mjölkbönder. Antalet kor är enligt den senaste statistiken från Jordbruksvarket 338 000 mjölkkor. Antalet mjölkbönder minskar i snabb takt men de som överlever skaffar sig fler kor och antalet kor minskar därför inte lika snabbt det är väl också de små jordbruken som lägger av först.
Men med detta sagt så blir ju inte jakten mer miljövänlig än den konventionella kohållningen. Dessutom anser jag att de stora antal skarpskjutningar som ingår i jakten mycket väl kan likställas med den stress som djuren utsätts för vid transporter och i slakthuset.
Dessutom finns det ekologiskt uppfödda kor som slaktas i hemslakterier. Visserligen dyrare men vad kostar inte viltkött?

Läs vår hemsida: www.jaktkritik.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken ”Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter”. Finns på vår hemsida.

1 kommentar:

Jonathan sa...

Nu är det ju inte bara metangasen som gör något för miljön, du måste ju ta med transportsträckorna.
Från bonden till slakteriet till packetering till centrallager till lager till butik sen till konsument. På så sätt får man fram att jakten är mer miljövänlig.