lördag 3 februari 2018

Jaktkritik

Usla debatter i riksdagen
I veckan hölls en debatt i riksdagen om jakt och viltvård. Det var en verkligen en bedrövlig debatt.
Några ledamöter gnällde för att det inte fick skjuta fler vargar; precis som om regeringen skulle ha något med saken att göra.
I den kontroversiella (?) frågan om man skulle få utfodra vildsvin (vilket  man naturligtvis inte ska få) ansåg Eskil Erlandsson att lokalt producerade medel skulle få användas men inte t ex sockerbetor i Småland. Så j-a dumt!
En KD-ledamot påstod att en eftersjägare hade blivit angripen och ansåg att dessa skulle ha väktare- eller polismans befogenheter. Idiotiskt!
Alliansen gnölade om att regeringen, efter EU:s påtryckningar, vill ändra på Jägareförbundets allmänna uppdrag. Vad detta skulle innebära framgick inte.
En (L) ledamot gick också upp i talarstolen men vad han sa var så ytligt och utan substans så jag tror att han måste skaffa sig en "pinne" så att han kunde åka hem och berätta att han varit upp i debatten si och så många gånger. Det är ju val i höst.
Jag har känt ett par riksdagsledamöter och har tyckt att de varit som folk är mes. Men jag tror att det skulle vara bra om riksdagen halverades till t ex 200 medlemmar. Då skulle bottenskrapet försvinna; alltså de som står på de sista platserna på listorna. Jag tror då att politikerföraktet skulle minska.  

Inga kommentarer: