fredag 13 september 2019

Jakkritik

Som jag redan tidigare skrivit om pågår en revidering av jakttiderna. För att fastställa dessa har Naturvårdsverket samlat ihop en delegation med framför allt folk från jägarorganisationerna och LRF och skogsfolk. Det är bara två föreningar som kan anses som försvarare av djurens rättigheter nämligen Naturskyddsföreningen och Sveriges Ornitologiska förening. Naturskyddsföreningen motsätter sig inte jakt och tillåter det mesta utom då gynnsam bevarande status hotas. Skillnaden är alltså obetydlig från jägarorganisationerna.
Jaktkritikerna har fått besked att Jaktkritikerna inte är välkomna. Det finns alltså ingen förening som till fullo kan argumentera för att färre djur ska dödas. Möjligen kommer SOF att ta upp frågor om jakt på enkelbeckasin och snatterand. Men det blir ju rent kosmetiska förändringar som jag tror jägarna kan godkänna om de får de övriga förslagen godkända.
Du som är intresserad av vilka förslag som framlagts kan läsa dem i min blogg där jag kommenterat förslagen både för däggdjur och fåglar.
Kom gärna med kommertarer. Feedback kan ge längs ner till höger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar