tisdag 18 juni 2013

Jaktkritik

Det är synd att den anonyme jägaren är rädd för våra rovdjur. Han borde vara mycket räddare att vara ute och jaga tillsammans med jaktlaget. Det dör 1 till 2 jägare varje år i Sverige. Det är dock en minskning från en nivå på 4 á 5 för ca 20 år tillbaka. Säkerheten har visserligen ökat men jakten är fortfarande den farligaste hobbyn i Sverige med uteslutande av sjukdom.
Dödstalet bör ju ses i sammanhanget att ingen dödats av varg på 200 år och 2 personer av björn under 1900-talet. Då var en jägare som skadskjutit björnen först och den andra försökt skydda sin hund från björnangrepp.
Det är ganska typiskt att en del personer inte kan skilja på risker. Det är naturligtvis bl a mycket större risk att dö att då när man sätter sig i bilen och åker ut på våra väger.  Det är dock oförsvarligt att jägaren skrämmer upp sina barn för varg. Det är inte bra att barn blir rädda och stressas helt i onödan.
Läs hemsidan: www.jaktkritikerna.se och gå med i FB-gruppen Jaktkritikern

1 kommentar:

  1. Jag skrämmer inte mina barn. Jag lär dem att respektera rovdjuren som finns i naturen. Spelar ingen roll hur mycket ni säger att rovdjuren inte är farliga. De är skapta för att döda. Jag hatar inte rovdjur. Jag vet att de tar lätta byten. Jag vill inte att mina barn skall vara försöksdjur. Jag jobbar med att identifiera risker i mitt jobb dagligen. Så att du säger att jag inte kan det är du fel ute. Är expert på att identifiera risker och göra riskanalyser.
    Att försvara sig mot skadeskjutna rovdjur är väl självförsvar. Att man misslyckas med skottet är tyvärr inget man vill. Alla jägare strävar med att avliva djuret så humant som möjligt.
    Om man jämför jakt med industrihushållning är jakt väldigt humant och ekologiskt. Vem vill äta ett djur som fraktas ett antal mil och sedan avlivas kliniskt i slakteri? Detta tycker jag är oetiskt.
    Skaffa fakta om jakt innan du utalar dig. Du verkar inte ha en aning om vad jakt innebär. Kom gärna med på praktisk jakt. Allt ni beskriver om ämnet jakt stämmer inte.
    Vart bor ni? Har ni levt i rovdjursområden? Vet ni problematiken som människor utsätts för? Det är inte vargen eller björnen som vi ifrågasätter. Det är politiken som är fel. Rovdjuren skall beskattas som alla viltstammar.
    Se till människan som lever och verkar i dessa områden. Är inte vi något värda? Vad händer med öppna landskap som försvinner pga rovdjur? Det finns ingen som vill ha tamboskap som blir tagen av rovdjur.
    Att leva av naturen är naturligt. Sen att kalla det för nöjesjakt må vara sant. Jag sticker inte under stol med att jag tycker det är kul med jakt. Jakten går ut på att fälla vilt, men man skall respektera och värna om viltet. Det är ett levande väsen

    SvaraRadera