måndag 9 september 2013

Jaktkritik

Jag anser att män och kvinnor är lika mentalt men skiljer sig socialt genom uppfostran och normer rådande i samhället. De senaste årtionderna har dock många kvinnor tagit till sig dåliga mannliga vanor och avarter. Fler kvinnor röker, dricker större mängder alkohol och blir våldsamare. Utvecklingen är oroväckande. Våld är oacceptabelt och kan förhindras genom att lära sig bättre impulskontroll och att dricka måttligt så att förståndet finns kvar.
Det är därför med en obehaglig känsla som jag läser att fler kvinnor tar jägarexamen. Jakt är våld och jakten gör människor mer okänsliga för det lidande som djuren utsätts för i all jakt. Ingen jägare som jagat har kunnat undgå att skadskjuta ett djur. Varför ser inte fler människor djuren som levande varelser som vill leva liksom vi och plågas svårt av de skottskador som djuren ibland orsakas. Visserligen är jagande kvinnor endast 6 % av jägarna men varför vill fler jaga? Jakt är bara ett nöje för jägarna men inte för djuren.
Läs hemsidan www.jaktkritikerna.se och gå med i FB-gruppen Jaktkritikerna    

2 kommentarer:

Carina sa...

Kan bara hålla med. Detta nöjesdödande av djur är för mig helt obegripligt. Men det finns kanske hopp för totalt minskar väl antalet jägare? Hörde på Tv om en 89- åring som tyckte att premiären av älgjakten är årets bästa dag. och skjuta skulle han bara om älgen stod stilla. För djuren är ju denna dag en tragedi. men så långt verkar inte jägare tänka i alla fall. Egentligen borde väl ingen någonsin skjuta på ett djur i rörelse. Finns inga krav på jägare. De kan vara hur gamla som helst och jägarexamen kan man fixa under en helg enligt aftonbladet. Det är helt sjukt att man inte respekterar de vilda djuren mera.

Anonym sa...

Ni vet att alla jägare inte är likadana va? Det finns jägare som respekterar djuren och inte bara skjuter för att, utan för att fylla en funktion - tex avliva påkörda djur etc.
Sen är jakt naturligt, vi har jagat sen lång tid tillbaka.
Jag tycker nog att alla har rätt att bedriva sin hobby/arbete utan att någon ska komma med pekpinnar och säga vad som är rätt oxh vad som är inte- det lyckas sverige med så bra idag ändå.

/Jagande kvinna