torsdag 20 februari 2014

Jaktkritik

Jag håller helt med "Carina" som anser att inga fåglar ska skjutas.
Få fåglar gör allvarlig skada och det finns andra alternativa åtgärder.
Naturligtvis kan enstaka individer vara besvärliga och bör då avlägsnas genom skyddsjakt.
I den senaste statistiken från Jägareförbundet så står kråk- och måsfåglar för mer än 225 000 av jägarnas offer. Dessa fåglar konsumeras naturligtvis inte utan kastas direkt på sopbacken. Helt oetiskt handlande.
Många andarter som kricka är mycket små och ger knappast något kött. Gåsjakten innebär att många gamla gäss skjuts som inte går att äta då de är sega och omöjliga att anrätta enligt jägare jag träffat.   De större skogshönsen (tjäder, orre och järpe) ger kött men minskar framför allt genom att våra skogar sköts så rationellt att dessa arter inte har de förutsättningar som de kräver. Tyvärr har utsättning av gräsänder, fasaner och rapphöns ökat. Som i all fågeljakt så innebär denna jakt som säljs till många oerfarna jägare (?) skapar många skadskjutna fåglar och borde förbjudas då den absolut inte kan beteckna som etisk försvarbar.

Läs hemsidan: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken: "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på hemsida.

Inga kommentarer: