fredag 7 mars 2014

Jaktkritik

Läser i tidningen att SVT ska starta endigital TV-tjänst för de som inte anser att TV-utbudet är tillräckligt intressant som det nu är. Jag förstår TV. Utbudet är uselt och hade jag chansen att slippa betala TV-avgift skulle jag göra detta. men idag då jag har en dator kommer jag ju inte ifrån detta även om jag aldrig tillar på TV.
Alltnog den nya tjänsten ska börja med att visa Leif GW Persson (vem annars?) Lotta Lundgren (vem det nu är) i ett program "Leif och Lotta på jakt".
Varför tycker SVT att det är intressant att visa en så vidrig företeelse som jakt. Döda djur för att det är roligt. Jakt är ett stor djurplågeri med 100 000-tals skadskjutna djur varje år och 400 000 djur som bara kastas på sopbacken b ara därför att jägarna inte vill se dom i naturen.

Lös hemsidan: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaltkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida.

2 kommentarer:

Carina sa...

Kan bara säga att jag håller med. Osmakligt är ordet. Kommer aldrig att förstå dessa människor som njuter av att döda. Antingen det nu är djur eller människor. Försöker tycka synd om dem för deras avsaknad av varma känslor och empati med djur och fåglar. Annars blir jag alltför besviken över mänskligheten. Tur att de bara är cirka 3% av befolkningen. Brukar tänka att största delen av befolkningen tillhör de goda. Man kan ju då räkna ut vilka jag anser är de onda människorna på jorden.

sara sa...

Hade jakt varit djurplågeri så hade det inte varit tillåtet. Det är väl inte svårare än så?