tisdag 21 maj 2024

Jaktkritik

 Trots att jag försökt få upp en diskusion om jakt i ca 35 år har jag misslyckats. 10% av Sveriges befolkning är emot jakt men ändå har föreningen Jaktkritikerna bara ca 700 medlemmar. 

Eftersom jakten inte diskuteras i Sverige så har jag aldrig tyckt att det är någon mening med att diskutera eller anklaga andra länder för deras jakt.

Men igår 20/5 -2024 hörde jag på radio programmet ”Klotet” om vilka stora nackdelar en ”nationalpark” i Zimbabwe hade på den omgivande befolkningen. Elefanter förstörde böndernas odlingar och lejon dödas ibland människor. För att minska alla olägenheter för människorna som levde i närheten av parken hade skyddsjakt föreslagits. Men enliga parken hade djurskyddsorganisationer protesterat. Jag är emot jakt. Men i ett sådant läge så att djuren försvårar eller förstör för människor och till och med dödar människor så måste skyddsjakt tillåtas. Nu diskuterade förflyttning att ett större antal djur göras men kostnaden för detta var omöjlig att uppbringa. Vad återstår då?

lördag 11 maj 2024

Jaktkrltik

 Jag har just hört programmet Borta för alltid.. Lyssna gärna.

Jag ser myckwt dåligt så jag orkat inte skriva mer