söndag 17 juli 2011

Jaktkritik

Nu är Svenska Jägareförbundet desperata. Nu vill de utbilda barn! i att jaga. Medlemskåren inom Jägareförbundet minskar och här tror man att man kan indoktrinera barn att jakt är något bra. De flesta barn tycker att det är otäckt att döda och ser förmodligen jakt som något negativt. Detta vill Jägareförbundet tydligen ändra på. 
Hur denna utbildning ska gå till och var den ska ske framgick inte på det radioinslag som jag hörde. De föräldrar som jagar lär väl upp sina barn om nu barnen kan tycka jakten är rolig. Men andra föräldrar har jag svårt att tro att de ska tycka att denna utbildning är värdefull och angelägen för barnen.
Som jag förut flera gånger nämnt är älg- och vildsvinsjakt i dag nödvändig då dessa djurarter åstadkommer allvarlig skada i trafik och skogs- och lantbruk. Det tillhör nog en avlägsen framtid att vi få så stora rovdjursstammar att rovdjuren kan sköta decimeringen. Men all övrig jakt sker på arter som endast kastas på sophögen eller på arter som ger mycket litet kött och där jakten står för en oacceptabel hög procentsats skadeskjutningar.
Se gärna www.jaktkritikerna.se
gå med i Facebookgruppen Jaktkritikerna

1 kommentar:

  1. http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/djurens_ratt/pressrelease/view/barnen-huvudpersoner-paa-djurens-raetts-sommarturne-i-oestergoetland-och-skaane-650183

    SvaraRadera