onsdag 23 december 2009

Jaktkritik

Förra veckans jakthändelse var ju meddelandet från Naturvårdsverket om att 27 vargar skulle få dödas. Fler än 10 000 jägare lär ha anmält sitt intresse för att jaga varg.
Vilken blodtörst och rovdjurshat!!
Jakten strider både mot Bern-konventionen och EU:s art- och habitatdirektiv. Naturvårdsverkets beslut kommer naturligtvis att överklagastill EU. Vi får hoppas att det drivs till EG-domstolen och att Sverige döms till dryga böter. Tyvärr är det vi skattebetalare som får betala . Det borde vara de riksdagsledamöter som röstade fram förslaget som skulle det. Förmodligen blir det inga fler jakter om en ny regering kommer till makten. Den nuvarande regeringen bryr sig varken om människor eller djur.
Men jag vill önska alla mina blogg-läsare en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.
Läs även vår hemsida: www.jaktkritikerna.se

1 kommentar:

  1. Nja. Vi jägaremåste registrera oss för att få jag varg, så det är ingen lista över de om vill skjuta varg. Apropå det, så är ju faktiskt beslutet fattat i demokratisk anda.
    Din förutspåelse att en ny regering skull fatta ett annat beslut är nog bara en önskedröm.
    Detta är saxat från socialdemokraternas hemsida.
    "Värmland bör omgående bli ett försöksområde för tillåten jakt på varg under minst fem år och sedan utvärderas. Det anser den värmländska riksdagsledamoten Ann-Kristine Johansson (s) som skriver till jordbruksminister Eskil Erlandsson. "

    var in på det eminenta partiet miljöpartiets hemsida och hittade inga officiella dokument eller utalanden som talade mot den beslutade vargjakten. Men jag kan ha tittat lite för dåligt.

    SvaraRadera