fredag 15 oktober 2010

Jaktkritik

Nu har älgjakten börjat i södra Sverige. Till alla bilister: VAR FÖRSIKTIGA! Vid jakten blir naturligtvis alla djur skrämda och de beter sig som skrämda djur gör. De rusar iväg och då oftast utan att visa sin vanliga skygghet. På så sätt kommer de ofta ut på vägar och viltolyckorna blir alltid fler på hösten då jakten är som störst.
I åt har redan 33 000 viltolyckor inträffat flest med rådjur, men även nästan 5 000 med älg som många gånger ger dödliga skador på bilister.
För att inte bli beskyld för att vilja ha bort älgjakten så vill jag påpeka att älgjakt är en nödvändighet just för att minska trafikskador men även skydda uppväxande skog. Problemet är att jägarna inte vill att älgstammen skall minska. Detta i konflikt med skogsägare och trafikanter. Jag sätter min förhoppning till att vargarna blir fler; åtminstone 500 bör de vara för att stammen skall kunna överleva på sikt.
Kungen har sitt jaktlag i bergslagen. Alla förmögna personer vill vara med. Varför? Vad är det för märkvärdigt med kungen? Kan någon svara på det? Av en bekants bekant fick jag höra för flera år sedan att inneha en aktie i Stora Karlsö bolaget var mycket eftertraktat. Varför? Aktien gav ingen utdelning men man fick vara med då kungen jagade hare på ön! Vilket fjanteri!
Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se

1 kommentar:

  1. Håller med fullständigt. Vilket århundrade lever vi i egentligen? När man hör detta känns det som om vi har gått hundratals år tillbaka i tiden istället för att bete oss som moderna människor.

    SvaraRadera