måndag 29 november 2010

Jaktkritik

Den här bloggen ska inte handla om jaktkritik. Jag läste i dag att Stina Lundberg-Dabrowski fyller 60 år. I intervjun säger hon att hon har skogen som favoritplats och blir lycklig av att plocka svamp.
Tänk om alla skulle tycka som hon, så mycket bättre skogen skulle vara som plats att vistas i.
Se vår hemsida: www.jaktkritikerna.se

1 kommentar:

  1. Håller med.
    I "min skog" där jag och många med mig promenerar, plockar svamp och bär, joggar, cyklar har det under sommaren satts upp 7 nya jakttorn av nya arrendejägare. Redan 15:e augusti, när många fortfarande
    har sin semester och kanske tänker sig att vistas i skogen på höstkanten, sitter det jägare i alla dess jakttorn. Hur kul är det att vistas i skogen då? Jag tycker att det är skamligt att jägare tillåts bete sig hur som helst. Etik verkar i alla fall de flesta av dem sakna. Något för regeringen att göra något åt tycker jag. De talar så vackert om att landsbygden ska överleva. Det gör den inte genom att öka nöjesjakten. Detta blev negativt men det känns väldigt otryggt att vistas i skogen under höst och vinter. Som om något jag uppskattat väldigt mycket har tagits ifrån mig.Det verkr inte vara meningen att vi andra människor ska få njuta av levande djur i naturen.
    Jag undrar om det är likadant på andra ställen? Detta är i Smålands skogar. Det är såå ledsamt att uppleva.

    SvaraRadera