måndag 28 mars 2011

Jaktkritik

Denna blogg handlar inte om jakt men om ett närliggande område. Köttätandet. Det ser ut som en tanke att jag läser om det förkastliga köttätandet i två delar av DN (28/3). Den ena notisen talar om att köttätandet i Sverige gått upp med 3 % för nöt- och fläskkött och med 5 % för kyckling under 2010. Den andra uppgiften kommer från en intervju med FN:s mat-och hungerexpert Olivier de Schutter. På frågan "Vad kan jag som svensk konsument göra?" (underförstått för att minska svälten i världen) så svarar de Schutter: "Äta mindre kött. Vi är på väg mot en situation där hälften av all spannmål går till djur som fötts upp för köttproduktion". När meteriologen Per Holmberg intervjuades om vad han hade gjort för att minska hotet av kimatförändringarna svarade han:"Jag har slutat äta kött". Många menar att djurhållningen av kor, grisar och höns är djurplågeri. Kanske ännu mer i utlandet än i Sverige trots att många djur lider även här (som visats i TV). Här finns alltså tre goda skäl till för att sluta äta kött. Jakten orsakar stort lidande på grund av skadskjutningar och ger ytterst lite kött. Jakten är allt så inte någon räddning för dem som anser sig behöva kött. Läs hemsidan: www.jaktkritikerna.se Kom med i Facebook-gruppen Jaktkritikerna

1 kommentar:

  1. Att bara sluta äta kött lämnar möjligheten för för folk att konsumera ägg och mjölkprodukter, något de sannolikt också kommer att göra. D.v.s. vegetariskt = mjölkprodukter (så gott som uteslutande).

    Mjölk tar vi från kor. Kor är idisslare. Eftersom det är idisslarna som står för majoriteten av djurindustrins utsläpp av växthusgaser är ju mjölkprodukter ett minst lika stort problem som ätandet av djurkroppar, om inte större.

    När skall miljölobbyn sluta hyckla och ta steget fullt ut och våga nämna ordet "vegan"?

    SvaraRadera