onsdag 7 januari 2015

Jaktkritik

Jag har varit utställare på Husdjursmässan i två dagar och andra föreningsmedlemmar har tacknämligt ställt upp de andra två dagarna.
De flesta som kommer på mässan är ju djurvänner och tar till sig vår information både med förskräckelse och häpnad. Att jakten utsätter så många djur i våra skogar för så mycket lidande är få medvetna om. Föreningen har verkligen en stor informationsinsats att fylla. Problemet är att vi saknar  tillräckliga resurser. Det information vi kan sprida är inte din information som Jägareförbundet har miljoner kroner till att föra ut till svenska folket. Därför är den intebeättigad till de anslag som staten ger till Naturvårdsverket som sen ska fördela peningpåsen. Föreningen Våra Rovdjur förlorade sitt anslag för 2015 men Jägareförbundet for själkart ny pengar.
Vad Jägareförbundet lämnar för budskap förstår vi. På mässan träffar man på jägare som är helt övertygade om att vargarna är inplanterade och att både vargarna och mellanskarven ska utrotas. De andra med sannasade jägarna brör sig inte om att 100 000-tals djur skadskjuts vilket medför stor ödande. "Jakten är sådan" det går inte att gör något åt detta. Fy fan!

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gätan boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar