måndag 29 december 2014

Jaktkritik

"Zlatan har skjutit en älg". Tänk att detta kan få så stor spridning. 100 000 andra personer i Sverige skjuter en älg VARJE år. Men dessa får inga rubriker. Naturligtvis! Det är inte något märkvärdigt. Med ett gevär med kikarsikte och älgen på 100 m avstånd klarar alla av att döda älgen med obetydlig övning. Hade Zlatan varit en av de 100 000 fotbollsspelare som selar i gärdsgårdsserien så hade Zlatan aldrig fått någon rubrik.
Eftersom en i Jägareförbundet yttrar sig om älgen så antar jag att det är Jägareförbundet som står för att Zlatan får den uppmärksamhet han inte förtjänar. Vad har Zlatan visat med sin döda älg? Att han gör billig PR för Jägareförbundet som vill ha ut fler jägare i skogen då jägarkåren blir allt äldre och Jägareförbundet förlorar medlemmar och därmed på sikt inflytande.
Jag skulle hoppas att andra "kändisar" trädde fram och tog avstånd från stora delar av den jakt som bedrivs i Sverige. Allt för att minska de vilda djurens lidande med skarpskjutningar och stress då de jagas.

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar omjaktens avarter. Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar