tisdag 3 februari 2015

Jaktkritik

I Södra Älvsborg vill Jägareförbundet att handikappade ska f det lättare att komma ut och jaga genom att de gör ramper ut till lämpliga jaktpass.
Detta låter ju bra och vänligt att måna om de handikappade men jag tror att det finns helt andra motiv bakom idéen. Jägareförbundet minskar i medlemsantal och jägarna blir äldre. Nu försöker man på olika sätt att locka yngre, framför allt pojkar och kvinnor att börja döda djur i skogen. Denna gest till de handikappade är alltså ytterligare ett försök att få fler medelmmar i förbundet och på så sätt komma vara en maktfaktor når det gäller att bestämma om den svenska jakten.
Nu tror jag att de flesta handikappade har stor empati och vet mycket om lidande och de drar sig säkert för att döda levande varelser som voöö leva precis som vi alla.
Men Jägareförbundet är duktiga och har resurser att få ut alla sina små som stora åtgärder till massmedia. Jag hörde om denna betydelselösa insats både i radio och i en tidning.
Tänk om vi som vill minska jakten också kunde samla oss och bli den stor organisation som verkar möjligt om man får tro enkätundersökningar.

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktenss avarter". Finns på vår hemsida.

1 kommentar:

  1. Idag läste jag en annons i Växjöbladet där jägare inbjöds till jakt av en stövare-klubb.
    Alla jägare som vill inbjuds på söndag till att jaga räv och hare runt Växjö. Detta till förmån för barncancerfonden. Man ber jägare skänka pengar och man ska sälja de harar och rävar som skjuts för att ge pengarna till barncancerfonden. Tanken kanske är god i grunden men för mig bevisar jägare än en gång hur oempatiska de är när de ska ha vad man väl ändå måste kalla en hetsjakt på svultna djur. Lösa hundar på dessa efter vintern ganska svultna djur. Så obehagligt att läsa. Kommer inte att läsa denna tidning mer. Tycker nog att tidningsutgivare också har ett ansvar.
    ganska svultna djur

    SvaraRadera