lördag 20 juni 2020

Jaktkritik

Jag läser i sensate numret av Jaktdebatt (medlemstidskrift för Jaktkritikerna) om personer som förstör och sågar ner jakttorn. Det är nog som artikelförfattaren framhåller ett "ideellt budskap" och kanske en frustation för att inte ha större makt att minska den omfattande jakten i Sverige.
Men jag tror att denna aktivism inte leder till att inte ett enda djur undkommer jägarna och lika många djur dör för kulor och hagel som alltid. Hur mycket bättre vore det inte att dessa aktivister skrev insändare och formulerade flygblad med uppgifter om den svenska jakten ochpå så sätt fick fler att protestera. Det allra bäste vore om de tog kontakt med de riksdagsledamöter som vinns i deras län och hade en diskussion om t ex den nya jaktförordningen som ska klubbas i riksdagen troligen i höst.
Jakten är ingen politisk fråga på så sätt att den följer partitillhörighet. Alla partier har kritiker och förespråkare. Skulle några av de mer oupplysta riksdagsledamöterna kunna avvika och inte tro på de egna partiernas jaktansvariga (=jägare) utan kunna ta en egen ställning så vore mycket vunnet.
Det här är naturligtvis ett mycket långsiktigt arbete men någon gång måste detta påbörjas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar