lördag 27 augusti 2022

Jaktkritik

 Jag kan inte låta vli att citera Ulf Lundell från hans ”Vardagar 3” från hans år 2019. Jag skulle inte kunna skriva det bättre själv.

”I Texas bor en kvinna som heter Tess Thompson Talley. Hon jobbar på en kullagerfabrikö Hennes hobby är att åka lite hit och dit i världen och skjuta sällsynta djur. En svart giraff till exempel. Hon skjuter så in i helvete och poserar vid bytena. Hon hatas och blir dödshotad , med rätta kanske man inte ska säga, det är absolut inte okej att dödshota men fan vilken oattraktiv kvinna. , eller ska vi säga människa? Hon gör pistolhölster och kuddar av giraffen. Hon är oerhört stolt över att vara jägare, oerhört stolt över sitt skjyande och dödande. Hon är oerhört dum i huvudet hela hon, en skam för oss alla.Vi, utroparna. Jag undrar hur många trokféjägare det finns i Sverige? Det är väl inte bara Jan Guillou? Som lägger upp pengar för att få skjuta odlade lejon till exempel? Som aldrig kan få nog av att kicken att döda. Det måste finnas ett namnpå sjukdomen. Skjutdomen. Denna texasbrud anser att hon gör nytta, stor, genom sitt världsomspännande dräpandev sällsynta djur.Håller stammarna på sätt nivå, tycker hon. Giraffer minskar drastiskt i antal. Verkar som i djur i allmänhet, utom råttor och kaniner gör det. Namnet på sjukdomer är enkelt, Människan. Homo sapiens. Man äcklas. USA är fullt av skjutglada idioter men dom finns överallt, men i synnerligt i USA.”

Kommentar: Det finns många trokféjägare i Sverige utom Guillou. Zlatan är en kändis men det finns fånga alltför rika personer i Sverige som förlustar sig med med denna vidriga hobby. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar