onsdag 3 januari 2024

Jaktkritik

 Nu har licensjakten på vargkommit i gång för det här året. Fullkomligt galet. Vargstammen måste öka sin numerär annars kommer den att dö ut. Det är alla forskare överens om; alltså alla de som kan mågot om genetik och demografi. Men de sitter inte på Naturvårdsverket. De är alla jägare själva och effektuerarbara det som begärs.

Nu får jag höra att de fyra vargarba som skjutits i Västergötland troligen är fel vargar alltså de sköts i fel revir. Detta säger allt om jägarna klumpighet och förstånd. Att skjuta fyra vargar kommer ju inte att på något sätt märkas i någon jägares hushåll. Deras tro att de värnar om sina rådjur och älgar genom att skjuta fyra vargar är nys. Det bara visar på jägarna rovdjurshat och glädje att få döda levande och känande varelser. 

Jag har någon gång hört att EU domstolen ska ta upp Sveriges licensjakt och pröva om den inte strider på EU:s habitatdirektiv. Om domstolen någon gång kommer med ett avgörande är jag övertygad om att den kommer att fälla Sverige och alltså anse att licensjakten inte uppfyller EU krav på att vargen ska ha uppnått ”gynnsam bevarande status"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar