tisdag 27 november 2012

Jaktkritik

På FB-gruppen Jaktkritikernas sida omtalades en tragisk olycka då en jägare sköt huvudet av en jaktkamrat under en älgjakt.
Detta är ju tyvärr inte helt ovanligt och det är nästan en olycka per år då jägare av misstag eller av vådaskott dödar eller allvarligt skadar en annan jägare. Det är ju nu inte bara jägare som dödas i samband med jakt. För ett par år sedan sköts en skidåkare ihjäl och för ytterligare några år sedan var det en bärplockare.
Jag undrar inom vilken annan hobby leder utövandet till så många dödsfall? I samband med idrottsutövningar dör det säkert några fler per år beroende på att de som deltar inte är medvetna om sina dåliga hjärtan. I extremsporter som bergsklättring och avancerade drakflygningar omkommer också några människor men här är det deltagarna själva som dör och inte de andra runt omkring.
Jakten är definitivt en farligaste hobbyn för de som deltar som medverkande. De som deltar vet ju om riskerna och får väl skylla sig själva men det är ett cyniskt sätt att se på saken. Striktare regler måste till och färre jakttillfällen borde också göra dödsskjutningarna färre.
Jag vill även minnas att jägarna dödar fler jakthundar under jakten än vad som vargarna dödar under ett år. Detta ger ju ytterligare en belysning på hur illa jägarna sköter sin jakt.

Läs hemsidan: www.jaktkritikerna.se  och gå med i FB-gruppen Jaktkritikerna  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar