lördag 25 juni 2022

Jaktkritik

 Jag citerar vad som står på nätet 

"Enligt de politiska beslut som ska ligga till grund för lodjurspopulationen ska referensvärdet för lodjurspopulationen vara 870 lodjur i landet. Den senaste inventeringen, som ligger till grund för 2022-års jakt, visar att det i stället finns minst 1247 lodjur i Sverige.”

Jag vill understryka det som står ”ett politiskt beslut”. Det givna antalet har inget biologiskt försvar eller bakgrund. Enligt forskare ska varje hona, som man identifierar, som individ som går med ungar, då inventeringarna sker, ha en hane; allts är lika med par. Denna parsumma multipliceras med sex för att få det totala antalet lodjur. I år 2022 skulle det alltså finna 280 par. Med riksdagens okunniga ledamöter eller som jag ser det rovdjursfientliga ledamöter (de flesta alla fall annars skulle förordningarna inte godkännas) vill att våra rovdjur ska utrotas. Det antal som är riktlinjen, 870 individer, lika med 145 par  kommer snart lodjuren vara utrotade. För en tid sedan kom i sk tillkännagivande att vargstammen skulle skjutas ut till 170-250individer vilket skulle betyda att vargarna inte skulle ha gynnsam bevarande status och alltså dö ut inom en 100-års period. MEN DET ÄR DET HÖGERN VILL. SE TILL ATT DE INTE KOMMER TILL MAKTEN I HÖST. 

Man kan glädjas åt att lodjuren nu har en så pass stor population men Naturvårdsverket och med deras lierade jägarna som sitter på Naturvårdsverket och beslutar kommer nästa vinter-vår att orsaka mycket lidande och ångest hos lodjuren då säkert några 100 individer ska dödas. Lodjuren jagas med hund och skräms upp i träd vilket måste innebära ångest och oro. men många kommer givetvis också att skadeskjutas som i all jakt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar