tisdag 2 mars 2021

Jaktkritik

 Jag läste härom dagen att Moderaterna vill göra der lättare för jägare att köpa helautomatiska vapen. Vad ska de med dessa vapen till? Kan man inte träffa med två skott ska men inte få jaga. Det dödas ca 1 miljon vilda djur varje år av jägare och enligt vetenskapligt producerade artiklar så är det mellan 10-80% skadeskjutna djur efter jaktsäsongen på hösten. Med större eldkraft skulle än fler djur försöka skjutas vilket medför än större skadeskjutningsprocent.

Detta berör de vilda djuren som fortfarande har några djurskyddslagar och kan behandlas nästan hur som helst. Tyvärr är det få sm bryr sig (utom du som läser min blogg. Tack för det! Sprid gärna länken www.jaktkritik.blogspot.com)

Ett ytterligare allvarligt problem att fler vapen bli tillgängliga i samhället. Detta ökar risken för att instabila individer får för sig att använda automatvapen i vansinnesdåd eller i kriminella syften. Jag bli livrädd att vapenlagstiftningen ska luckras upp. USA är ett skrämmande och välkänt exempel på vad som kan hända om fler vapen blir tillgängliga i ett samhälle. Låt inte Moderaterna få sitt förslag godkänt,  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar