fredag 21 september 2012

Jaktdebatt

Jag läste en insändare på DN som ville att EU skulle förbjuda tjurfäktning i Spanien. Tjurfäktningen är en vedervärdig företeelse och det är för mig obegripligt att människor tycker att det är spännande att titta på när en tjur plågas och slutligen får sitt dödande stick. Utgången är ju alltid given.
Men jag tycker inte ett EU ska bestämma i alla tänkbara frågor. Europas stater är demokratier och kan absolut bestämma det mesta själva. Kan staterna komma överens i någon eller några frågor som berör oss alla är detta en god sak men att EU bryr sig om mer interna frågor är stötande. Det kan vara att vi som värnar djur t ex varg i Sverige har haft stöd för vår sak i EU men jag är övertygad om att vi skulle ha kunnat hindra Carlgren från att upprepa sitt idiotiska påhitt att döda en tiondel av vargstammen men en s k licensjakt genom den massiva protestvåg som fanns i hela landet.
Alltnog vi måste "sopa rent framför egen dörr" innan vi talar om för andra att ändra på sin djurskyddslag. I Sverige skadskjuts 100 000-tals djur i onödan varje år bl a i den s k viltvården. Skulle fler svenskar vara medvetna om det djurplågeri som förekommer skulle vi kunna minska detta med mer än 90% genom att bl a förbjuda "viltvården".
Därefter skulle vi med bättre argument och renare samvete kunna påverka andra nationer till en bättre och justare djurskyddslagstiftning.

Läs: www.jaktkritikerna.se
Gå med i FB-gruppen Jaktkritikerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar